KV ALBANUS III & CV DE SJOEMELERE

Op zaterdag 8 december 2018 hebben 5 leden van de Zuid-Limburgse carnavalsvereniging Albanus III en De Sjoemeleire Vlijtingen meegedaan aan de eerste landelijke FC De Kampioenen-quiz. Deze ging door in de sporthal van het landelijke Lafelt. Deze quiz was ten voordele van de Warmste Week en meer bepaald de MS Liga Vlaanderen en Duchenne Parent Project.

De leden Vera, Liesbeth, Ken, Jeroen en Chaisa (slechts 8 jaar) deden mee voor de Boma Sausage Challenge cup. Een aartsmoeilijke quiz verdeelt over verschillende rondes met de meest gedetailleerde kennisvragen/droedels/anagrammen/… waarin 57 ploegen meespeelden.

De teamnaam werd gekozen als TVC Lichtstoet Vlijtingen (naar parodie naar een aflevering van de serie).

De maandenlange voorbereidingen bleken echt wel noodzakelijk te zijn. Het binch-watchen van de afleveringen en films, de strips nalezen, vragen van het bordspel instuderen, … bleken zeker niet vruchteloos te zijn.

Ben Rottiers, alias Pol De Tremmerie (of “De Neus” voor de kenners), was eveneens de hele avond aanwezig. Hij stelde enkele vragen en zorgde zeker voor de komische en interessante noot bij de quiz. Niels Destadsbader en Guga Baul hebben eveneens meegespeeld in de quiz, ze waren welliswaar goed vermomd als Kerstman doch ze hebben op het einde van de avond hun ware gelaat getoond. Met veel gejuich en gekir, van de vele jonge fans natuurlijk.

 “Met onze deelname hebben wij niet enkele onze kennis over de serie willen testen, maar wilden wij ook het goede doel steunen. Dat dit in ons eigen mooie dorp kon is des te mooier natuurlijk.” Laat bestuurslid Liesbeth Hermans ons weten.

De jongens en meisjes haalden een mooie 12de plaats met maar liefst 70.9% van de punten. “Vooraf hadden we getekend voor deze uitslag. Ons doel lag in de top 30 en we hebben hier ruimschoots aan voldaan!” zei een fiere secretaressse Vera Hermans. 

Volgens de organisatoren zijn er plannen om deze quiz volgend jaar opnieuw te laten doorgaan. De jongens en meisjes zullen zeker weer meedoen voor de beker.

“Nu nemen we enkele weekjes afstand van “De kampioenen”. Maar vanaf februari beginnen we weer met het bestuderen van elke aflevering/film/strip.” Laat Ken Mourmans ons nog weten.